Начало / Последни новини / Иван Динов: Ако плевенският бизнес помагаше на „Спартак“, аз нямаше да съм тук

Иван Динов: Ако плевенският бизнес помагаше на „Спартак“, аз нямаше да съм тук

Официално бе представен днес новият спонсор на „Спартак“ (Плевен) по време на общото събрание за избор на Управителен съвет на тима. Както вече писахме, това е бизнесменът Иван Динов. Той категорично отказа да стане член на УС, като заяви, че няма амбиции да се намесва и в плевенския бизнес или да иззема функциите на Общината, не иска имоти, а само да помогне на клуба. Основната му цел е да се стабилизира тимът финансово, да се събере един сериозен колектив и да се направи една добра подготовка за лятото, обясни самият Динов. Той допълни, че между 6 и 8 ще са новите футболисти, като те са познати имена на българската общественост. Засега новите попълнения остават в тайна, но до броени дни част от тях ще бъдат разкрити.

общо събрание Спартак
„Ще вдигнем доста нивото, спрямо това, което е в момента. Разчитало се е главно на юноши, но се вижда, че с тези футболисти и този бюджет „Спартак” е по средата на таблицата, близко до изпадащите. Това не е нещо типично за „Спартак” Плевен. Мисля, че съм го доказал веднъж, ще го докажа и за втори път, за да поставим „Спартак” там, където му е мястото – в началото на таблицата”, сподели спонсорът за бъдещото на отбора.
Проблемите идват от постоянно недоволни хора, които са негативно настроени към всичко. Докато мислим по този начин, успехи няма да има и то не само за футбола и бизнеса в Плевен, допълни още Динов. „Аз съм доказал, когато дойдох в „Спартак” като собственик, от В група къде оставих клуба. Случиха се някакви неща тогава, но в момента съм тук по молба на депутата Найден Зеленогорски и кметът Георг Спартански, за да помогна на отбора. Ако футболът беше в едно нормално състояние и плевенският бизнес помагаше тимът да е финансово обезпечен, аз нямаше да съм тук”, сподели още той.

Спонсорът на отбора призова всеки, който има възможност да помогне на тима, да го направи. Той подчерта, че няма да си занесе футболния клуб вкъщи, нито пък възнамерява да отнесе стадиона в София, така че всеки един може да окаже подкрепа, най-малкото с посещения на мачовете. Финансовата ситуация  към момента не е добра и има много неразплатени задължения, затова Иван Динов апелира всички да оставят задните мисли настрана и да помогнат нещата да се случат.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...