Акценти
Начало / Икономика / Ивайло Московски в Плевен: До три години отсечката Плевен-Ловеч на АМ „Хемус” – готова

Ивайло Московски в Плевен: До три години отсечката Плевен-Ловеч на АМ „Хемус” – готова

„Ангажиментът, който поехме в предния си мандат, да започнем изграждане на АМ „Хемус” вече е факт. Търговете са в ход. Отсечката на магистралата между Плевен и Ловеч ще стане факт през следващите две-три години”, това каза днес в Плевен министърът на транспорта Ивайло Московски, който се срещна с превозвачи от област Плевен.  Министър Московски припомни тежките преговори на предишното правителство на Борисов с ЕК, за да бъдат убедени експертите АМ „Хемус” да бъде записана като част от европейските транспортни коридори. „Успяхме да го направим и сега започваме строителството. Надяваме се в този мандат да имаме магистрала „Хемус”, заяви Московски

Той постави акцент и върху другия важен обект, който ще даде развитие на региона –  мостът между Никопол и Турну Мъгуреле. Преди седмица в Крайова бяха подписани договорите между министерствата на транспорта на България и Румъния и започват съвместните предпроектни проучвания за изграждане на третия мост през река Дунав. Той със сигурност ще даде повече трафик и повече инвестиции , по-добро икономическо развитие за региона, изтъкна министърът.

По думите му, след изграждането на магистрала „Хемус” , ще има съвсем друга картина в направлението Север-Юг. Той посочи, че след изграждането на моста Видин-Калафат реалният засечен трафик се е увеличил 4 пъти.

Министър Ивайло Московски декларира, че „изпълнителната власт винаги ще подпомага, съфинансира и ще осигурява цялата логистика за реализацията на подобни проекти, които са с много  висока добавена стойност за обществото”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...