Акценти
Начало / Последни новини / Ивайло Иванов и Наско Николов станаха шампиони и национали
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ивайло Иванов и Наско Николов станаха шампиони и национали

Двама боксьори от Спартак /Плевен/ станаха шампиони на България. Става въпрос за Ивайло Иванов и Наско Николов, които спечелиха първите места в категориите си по време на втория кръг от държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши. Надпреварата се проведе в Плевен и в нея взеха участие над 150 състезатели от 36 клуба от цялата страна. За Ивайло пътят до върха бе по-кратък. В категорията до 54 кг той започна от полуфиналите. Там се справи безапелационно с варненеца Георги Димитров. На финала срещу Станимир Якимов бе малко по-трудно. Първите два рунда приключиха с минимален превес за Иванов. В последния обаче той категорично надигра съперника си.

Наско Николов пък за пореден път доказа, че е най-добрия за възрастта си при 70-килограмовите. Той спечели с лекота всичките си четири срещи. На старта победи хасковлията Денис Галип. После срещу него се качи съотборника му Красимир Александров и загуби и в трите рунда. На полуфинала Наско се справи с Боян Боев от Пловдив. На финала пък разгроми Красимир Кръстев от Локомотив /София/.

След края на първенството националният треньор Борислав Георгиев заяви, че Ивайло Иванов и Наско Николов ще се боксират за България.

Бронзови медали завоюваха още двама плевенчани – Емил Енчев /80 кг/ от Спартак и Калоян Димитров /+80 кг/ от Мизия 80, както състезателите от Червен бряг – Денис Михайлов /66 кг/ и Васил Стефанов /70 кг/.

Отборен шампион е Локомотив /София/ с убедителна преднина пред Първенец, а ЦСКА допълва призовата тройка. Само на точка след армейците е Спартак /Плевен/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...