Начало / Образование / Зрелостничка от Математическата гимназия в Плевен с национална диплома

Зрелостничка от Математическата гимназия в Плевен с национална диплома

Зрелостничката Гергана Нейкова от Математическа гимназия „Гео Милев” днес получи своята национална диплома на церемония в Областната администрация в Плевен. Почетното отличие й бе връчено от областния управител Марио Тодоров.

Наистина съм горд, че науката и образованието продължават да бълват такива кадри и съм горд, така че дерзай и на добър час!“ , пожела областният управител на възпитаничката на елитната плевенска гимназия.

На церемонията днес присъстваха още зам.- областният управител Иван Петков, началникът на Регионалното управление на образованието – Плевен Албена Тотева, семейството на зрелостничката, директорът на МГ „Гео Милев“-Плевен Ирена Борисова.

През годините на обучение в Математическа гимназията, Гергана Нейкова е постигнала отлични резултати по всички учебни предмети. В учебните часове показва любознателност, инициативност, дълбочина на мисълта и аналитични умения. Тя е амбициозна и трудолюбива. Високите постижения на Гергана в овладяването на знания и умения по различните учебни дисциплини се дължат както на силната ѝ мотивация за учене и себеутвърждаване, на нейната упоритост, последователност и целенасоченост, така и на вродения ѝ стремеж към развитие. Притежава изявен интерес към хуманитарните науки – български език и литература, история и цивилизация, английски език. През учебната 2018/2019 г. ученичката е отличена на Национална викторина по английски език „Образованието на бъдещето“ в гр. София, проведена в два етапа: ноември 2018 г. – март 2019 г, организирани от Darby – с присъдени първо място на областно ниво и четвърто място на национално ниво. Гергана Нейкова участва в The Project Competition 2018, организирано от Оксфордския университет.През учебните 2017/2018 и 2018/2019 г. участва в Общинския и в Областния кръг на олимпиадата по български език и литература, както и в състезание по български език и литература „Любословие“ през учебната 2017/2018 година. Гергана е творческа личност. Тя е съавтор на сценария и водеща на традиционно за МГ „Гео Милев“ литературно четене, посветено на 24 май – деня на славянската писменост, просвета и култура, проведено на 11.05.2019 г. На 15.01.2019 г. е част от екипа  рецитатори, включени в програмата за отбелязване патронния празник на училището. Гергана Нейкова е избрана за асистент от знаменната  група на българския национален флаг при МГ „Гео Милев“ – Плевен за учебната 2020/2021г.

Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени  в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...