Акценти
Начало / Образование / Знания по природни науки на немски показаха ученици от ГПЧЕ

Знания по природни науки на немски показаха ученици от ГПЧЕ

Два отбора – по един по биология и по химия, от Гимназията с преподаване на чужди езици представи достойно Плевен във второто национално състезание на тема „Основни компетентности по природни науки на немски език”. Ръководител на отборите е Стефка Николаева – старши учител по биология и химия на немски език в ГПЧЕ, а надпреварата в Монтана беше организирана от Министерството на образованието. В инициативата се включиха отбори от езиковите гимназии от София, Благоевград, Пазарджик, Бургас, Варна, Ловеч, Шумен.

По регламент състезанието се провежда в два етапа. В първия в рамките на 1 час и 30 минути трябва да се решат две задачи. За първата задача условието е на немски език, а отговорът на български език. За втората задача условието е на български език, а отговорът на немски. И двата отбора от Езикова гимназия се представиха на ниво и решиха успешно поставените задачи.

В същия ден лотарийно бяха изтеглени темите за втория етап от състезанието, по които и двата отбора трябваше да подготвят и представят презентация и кратка театрална постановка по изтеглените теми. За отбора по химия темата беше „За и против въглеродния диоксид“, а за отбора по биология – „Глобалното затопляне“.  „Представянето беше изключително ефектно и успешно, участниците получиха сертификати и бяха лично поздравени от председателите на комисиите по биология и химия. Учениците се представиха достойно и защитиха авторитета на гимназията”, отбелязва помощник-директорът Грета Димова.

Освен това, състезанието е и възможност за възпитаниците на ГПЧЕ да намерят нови приятели, да обогатят знанията си, да опознаят Северозападна България.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...