Начало / Последни новини / Знаменосецът на ВВВУ „Георги Бенковски“ с достойно представяне в национален крос

Знаменосецът на ВВВУ „Георги Бенковски“ с достойно представяне в национален крос

Курсант старшина Милен Симеонов защити достойно името на ВВВУ „Георги Бенковски”, чийто знаменосец е, в Националния крос „По стъпките на Васил Левски”, която се проведе на 15 февруари в Троян. Организатори на проявата са Община Троян, Общински комитет „Васил Левски”, Спортен клуб по ориентиране „Хемус” и СУ „Васил Левски” .

50 състезатели по ориентиране  от 8 града  и членове на над 15 спортни клуба  преминаха по маршрути  от Троян до Троянски манастир с дължина    3 км , 8 км и 12 км. Стартът е пред паметната плоча / хана /на Васил Спасов, в който е създаден Троянският революционен комитет, финалът – Троянският манастир , в който Левски създава първия Монашески революционен комитет.

Курсант Старшина  Милен Симеонов има няколко участия в националния крос като състезател на Плевенския Спортен Клуб по ориентиране „Север” към Туристическо дружество „Кайлъшка долина”. Двукратен републикански шампион е за юноши младша възраст.

Милен Симеонов  изминава състезателното трасе от 8 км, със сборно изкачване 120 м за 42 мин. и 55 секунди  в конкуренция от 38 състезатели при мъже – 2 1 г. Така заема  8 място сред участниците в кроса.

В СКО „Хемус” познават и уважават старшина Милен Симеонов и като младеж , с морал, достойнство и чест. На състезание по ориентиране през миналата година, в района на Дряново, Милен помага на дете състезател от Троян, което се загубва по маршрута си. Днес двете семейства са повече от роднини.

Старшина Симеонов се радва и на отличното представяне на ориентировачите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, преминали по стъпките на Апостола. Както и на постиженията на СКО „Север” – Плевен, с председател инж. Петър Иванов, завоювали едно първо място при майсторите, три втори и две трети места.

Следващото предизвикателство пред авиоинженера Милен Симеонов ще са белите писти на Боровец и Армейския шампионат по ски.

Снимки: личен архив

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...