Акценти
Начало / Любопитно / Знаете ли кога за първи път са показани секси бикините

Знаете ли кога за първи път са показани секси бикините

На 5 юли 1946 г. на модно ревю в Париж са представени първите бански от изрязани две части, наречени бикини. Швейцарският дизайнер Луи Реард е техният създател. Той кръщава тази сексапилна част от женското бельо на атола Бикини. Четири дни преди модното ревю на малкия коралов остров са извършени ядрени опити и Реард предрича, името  бикини ще подхожда най-добре на неговите модели, защото ще са същата експлозия, както тази, произведена на атола.

Бикините не достигат лесно до модния подиум, тъй като моделите не искали да се разголват толкова. Затова за ревюто в Париж са наети стриптизьорки. Ефектът, който произвели изрязаните бикини, наистина бил като атомен взрив. В Италия и Испания бикините били забранени под натиска на църквата. В Италия те са представени официално на конкурса “Мис Италия” 1947 г. Три години по-късно София Лорен по бански печели титлата “Мис Елегантност”. В Германия дълго време бикините не били на почит. Едва през 1965 година 17-годишна девойка смело прекосила градския площад по бански и била наказана с шест дни общественополезен труд.

През 1964 г. изрязаният бански костюм еволюира в моделите на Руди Хейнрих, който просто махнал горната част. Новата мода, която въвел виенчанинът, живеещ в САЩ, се наричала “топлес” или с други думи това са монокините.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...