Акценти
Начало / Култура / „Златна палитра” и участие във фестивал  в  Македония за „Колорит”  

„Златна палитра” и участие във фестивал  в  Македония за „Колорит”  

 

За 20-ти път арт школа „Колорит” – Плевен с ръководител Майя Ананиева спечели  наградата за участие  в Международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър” в Македония. Международното жури е присъдило тази награда на 19 екипа от 15 страни от цял свят. Отличената със „Златна палитра” колекция на „Колорит” включва 55 детски живописни творби. Темата, по която са рисували децата е била „Олимпийски игри”.

Носител на „Златна палитра” е 5-годишната Лора Чолакова. Най-високото индивидуално отличие тя получава за живописната си творба ”Шампионка по фигурно пързаляне”. Диплом за високо постижение е присъден на Александра Митева – 12 г. и Белослава Митева -9 г.

рисунки колорит

Това е 35-тото юбилейно издание на международния арт форум. Две деца от школа „Колорит” заедно със своя арт педагог Майя Ананиева ще представят България на престижния световен арт форум, който ще се проведе от 23 до 30 май 2016 година в град Битоля  в Република Македония.

В конкурса са взели участие 10 299 творби на деца от школи и училища от 28 страни от Европа и света.

 На Международната изложба, която ще бъде открита на 23 май в Националната галерия „Монмартър” в Битоля ще бъдат връчени наградите на победителите и ще стартира арт фестивала и международния пленер.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...