Начало / Общество / Златната Ивет Горанова с послание към всички на пътя

Златната Ивет Горанова с послание към всички на пътя

„Мислете, когато сте зад волана, защото вие контролирате живота в този момент. Бъдете концентрирани, толерантни и търпеливи на пътя! Останете живи!“, апелира българската гордост в каратето и шампионка от Европейските игри в Минск 2019 Ивет Горанова, изразявайки подкрепата си към мисията на книгата „Останете живи”. Изданието на журналиста Георги Стоянов е посветено на каузата да се спре войната по пътищата.

Над 1100 са вече последователите на „Останете живи“ в социалната мрежа. До този момент книгата бе представена в Плевен, Стара Загора, Варна, Горна Оряховица, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Царево, Приморско и вече е част от библиотеките на десетки училища в тези градове. Само в рамките на два месеца авторът Георги Стоянов проведе срещи със стотици ученици, тъй като целта на изданието е повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението. Кампанията ще продължи и наесен.

Книгата „Останете живи“ поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътно транспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...