Акценти
Начало / На фокус / „Златната” Ивет Горанова отново с отличието „Спортист на годината” на Община Плевен

„Златната” Ивет Горанова отново с отличието „Спортист на годината” на Община Плевен

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова от КБИ „Петромакс” безапелационно се класира на първо място в класацията „Спортист на годината`2021” на Община Плевен. Златното момиче от игрите в Токио печели за четвърти път отличието,  след 2017, 2018 и 2019 г. През 2013 г. Ивет Горанова е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 14 години, през 2014 г. е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 18 години. В класацията „Спортист на годината“ през 2015 г. Ивет Горанова е на трето място в категорията до 18 години. През 2016 г. е на трето място сред десетте най-добри спортисти на Община Плевен.

Традиционната церемония по обявяване и награждаване на отличените в класацията „Спортист на годината`2021” на Община Плевен се проведе на 21 декември. Номинациите бяха направени от спортните клубове, а специална комисия, определена със заповед на кмета на Общината Георг Спартански, избра кои ще са класираните в различните категории.

Останалите наградени в първата десетка са:

Росица Денчева–Тенис на корт–ТК „Плевен 90“ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА  – Второ място

Красимира Димитрова –Борба–СК по Борба -Плевен- СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – Трето място

Ивайло Боев – Карате, СКК „Спартак 14“ – Четвърто място

Здравко Колев – Ориентиране, СКО „Север“ – Пето място

Добромир Николов – Лека атлетика – АК „Плевен 2014“ – Шесто място

Георги Любчев Георгиев–Лека атлетика–АК „Георги Дъков“– Седмо място

Марин Кирилов – Стрелба- Елитен Стрелкови клуб „Виа“ – Осмо място

Иво Илиев – Триатлон – СКТ „Борислав Доков“ – Девето място

Мирослав Иванов – Бокс, БК „Мизия“ – Десето място

Наградени в  категориите: 

  ПЕРСПЕКТИВНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ 

Йоана Константинова –Тенис на корт, ТК Плевен ПСК- Първо място

Альоша Илиев – Борба- СК по борба – Плевен – Второ място

Стефани Иванова – Карате- СКК „Спартак 14“ – Трето място

 ОТБОР НА ГОДИНАТА 

ХК „Полюс–ТМ“ – Юноши Старша възраст– Хандбал – Първо място 

 ТРЕНЬОР  НА ГОДИНАТА

Ангел Ленков – КБИ “Петромакс“ – Карате – Треньор на олимпийската шампионка Ивет Горанова

       

ЗА ЮБИЛЕЙ И ПРИНОС В СПОРТА 

Русалин Русалинов – председател на КБИ „Петромакс“, получи плакет за изключителни заслуги за развитието и авторитета на плевенския спорт.

Дино Динов – Тази година г-н Дино Динов навърши 90 години. Доайен сред действащите съдии по лека атлетика в България. Той е един от най-добрите съдии – стартери на бегови състезания в България. Бивш състезател по лека атлетика, дългогодишен служител на Дружеството за физкултура и спорт „Спартак” – Плевен, Дино Динов дълги години отдава сили, енергия и знания за развитието и популяризирането на спорта лека атлетика в град Плевен.

Александър Бенчев – дългогодишен състезател на футболния „Спартак“ – Плевен. Той е в знаменития състав на плевенските спартаковци, които през сезон 1980/81г завършват на пето място в „А“ футболна група, а според статистиките домакинските мачове на „Спартак“ (Плевен) за сезона са събрали 345 000 зрители, което нарежда тима на четвърто място по посещаемост след ЦСКА, Левски Спартак и Тракия Пловдив. Тази година г-н Александър Бенчев отпразнува 70-и рожден ден.

Мартин Мачев – Специална награда – съдия по футбол. Единственият плевенски футболен рефер в „А“ група за последните 5 години. Участник в програмата “Ментори и Таланти” за млади перспективни съдии на най-високо ниво в България. Областен инструктор на футболните съдии за Плевен.

 ЗА  ДОБРОВОЛЧЕСКА  РАБОТА  ЗА  РАЗВИТИЕТО  НА МАСОВИЯ СПОРТ В ПЛЕВЕН.

Община Плевен връчи грамоти за доброволческа работа за развитие на масовия спорт в Плевен. Това са личности и клубове, участвали активно в спортни прояви за популяризиране на масовия спорт като „Децата на Плевен спортуват“, „Световен ден на ходенето“, „Световен ден на мобилността“, „Световен ден на предизвикателството“: Иво Илиев от Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“, Ангел Стефанов от Колоездачен клуб „Кайлъка Райдерс“ и на спортните клубове: „Шампион“, Волейболен клуб  „Спартак 1996“, Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, Спортен клуб Киокушинкай, Спортен клуб по акробатика „Спартак Плевен“ и Хандбален клуб „Т§С –  Шугар“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...