Акценти
Начало / Икономика / Земеделци от Малта ще посетят Кнежа

Земеделци от Малта ще посетят Кнежа

Група от 12 човека от Република Малта, между които земеделски производители и представители на неправителствени организации, ще бъде на посещение в Кнежа на 6 юни. Визитата е в изпълнение на международен проект, финансиран със средства от Програма „Европа за гражданите“ на Европейския съюз, па който Община Кнежа е партньор с община Гарб от Република Малта и неправителствена организация от град Рабат, Република Малта.

Делегацията от Малта ще бъде водена от кмета на Община Гарб, съобщават от общинската администрация на Кнежа.

По време на посещението си земеделските производители от Малта ще споделят опит и добри практики в земеделието.

В тази връзка от Община Кнежа отправят покана към всички земеделски производители, регистрирани на територията на общината или техни представители, както и към всички заинтересовани граждани да присъстват на на среща с малтийските партньори, на която ще се обсъдят възможности за развитие и подобряване на бизнес климата на територията на Община Кнежа, развитие на предприемачеството в малките населени места, развитие и подобряване на земеделието и селското стопанство.

Срещата ще се състои в ресторант „Хибрид“ в град Кнежа с начален час 10:30 ч. на 6 юни /сряда/.

Община Гарб е малък град, разположен в северозападната част на острова с население от 1 600 души. Неправителствената организация от град Рабат работи в областта на биологичното земеделие. Създадена е през 2002 г. с цел координиране на проекти за устойчиво земеделие и биоразнообразие. Работи и в сферата на обучението по биологично земеделие, медии, комуникации, въпроси на ЕС и междукултурен диалог с партньори от Малта и от други страни в ЕС и извън него.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...