Начало / Политика / Зеленогорски: Адмирираме евентуално вето на президента върху Изборния кодекс

Зеленогорски: Адмирираме евентуално вето на президента върху Изборния кодекс

Адмирираме евентуално вето на президента върху Изборния кодекс или жалба до конституционните съдии, заяви пред БНР Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“.

„Може да се окаже, че буквално в навечерието на футболния мач отборите ще излязат на стадиона и само едните ще знаят правилата“, каза той.

Според него тези промени са целенасочен удар срещу демократичните устои на държавата. По думите му над 2 млн. българи в чужбина няма да могат да гласуват, защото няма електронно-дистанционно гласуване. Зеленогорски подчерта, че това е удар и срещу патриотите:

„Липсата на възможности за преференциално гласуване е удар срещу всяка коалиция, включително и срещу опитите на десните партии в България да направят широк обединен десен проект, който да разбие монопола и статуквото. Обръщам се към патриотите – да осъзнаят какво ги чака. Това, което се случи с Реформаторския блок, ще бъде бледа сянка на това, което им предстои“, заяви Зеленогорски.

Според него изборните промени са пример за това как през законодателството се опитваш да се „справиш с политическите си опоненти, а и със своите приятели – „Обединени патриоти“.

Зеленогорски посочи, че изборните промени, направени в миналия парламент, са били ликвидирани или осакатени.

„Обещанието, че ЦИК ще си изпълни задължението и ще осигури 3000 машини за гласуване, при положение, че в закона ясно беше разписано, че вече трябваше да се гласува навсякъде, във всичките 12 600 секции машинно, това обещание няма никакви гаранции, че ще бъде изпълнено. Очевидно в България законите са за това – да се заобикалят, а не да се изпълняват. Самият факт, че няма да променят ЦИК за мен означава, че този състав отново няма да успее в рамките на тези 3 месеца до изборите да се справи с този проблем“, коментира Найден Зеленогорски.

Според него десните партии ще намерят сила и воля, за да бъдат заедно на европейските избори. Едно обединено дясно може да постигне и двама евродепутати и отличен резултат на местните избори, включително и спечелване на кметското място в София, смята той.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...