Акценти
Начало / На фокус / Зелана улица за Работилниците за родители

Зелана улица за Работилниците за родители

лого- 2

На 27 и 28 март 2014 год. в г. Плевен ще се проведе Финален форум на проекта „Да пораснем заедно”, изпълняван от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” в партньорство с Регионална библиотека „Петър Стъпов“ Търговище, Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „ТЕМП-АРТ“, Враца, Народно читалище „Напредък 1901“, гр. Разград, СДРУЖЕНИЕ „ЦЕНТЪР РАДОСТ“ Благоевград и Народно читалище „Обединение 1913” Кърджали. Проектът е финансово подкрепен от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

В петте областни градове се проведоха успешно по две Работилници за родители, модерирани от обучени и подготвени експерти. Осъществиха се и застъпническите кампании на територията на всеки град, за осигуряване на устойчивост и мултиплициране на практиката, която беше въведена по методологията на УНИЦЕФ, България. Петте организации-партньори имат потенциала, мотивацията и енергията да продължат провеждането на Работилниците за родители.

Предстоящото събитие ще събере читалищни и неправителствени организации, образователни институции, структури на местните власти, медии. Целта на форума е да бъдат огласени резултатите от проектните дейности и да бъде фокусирано общественото внимание върху темата за грижата към децата в тяхното ранно развитие. Ще бъде споделен опит от обучителите, водещите на Работилниците за родители, местните координатори на петте организации-партньори.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски обществен фонд – ЧИТЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...