Начало / Здравеопазване / Здравната служба в село Еница ще получи като дарение цялостно оборудване за стоматологичен кабинет

Здравната служба в село Еница ще получи като дарение цялостно оборудване за стоматологичен кабинет

Здравната служба в село Еница, общ. Кнежа ще получи дарение – цялостно оборудване за стоматологичен кабинет, Това ще стане на 29 февруари, понеделник, от 15:30 часа. Дарението е предоставено от Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, чрез съдействието на Националната пациентска организация и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. То ще бъде направено лично от Н.Пр. д-р Камило Дзуколи, извънреден и пълномощен посланик на ордена.

Домакин на церемонията е г-жа Лорита Желязкова, кмет на село Еница. Официални гости на събитието ще бъдат комисар Виторио Савати и зам. ръководител на мисията, Богдан Паташев от Посолство на Малтийския орден в София, представители от Министерство на здравеопазването, Областна управа – Плевен, РЗИ-Плевен, Национална пациентска организация, г-н Илийчо Лачовски, кмет на общ. Кнежа, общински съветници, модератори към Център „Амалипе“ и местната общност.

Дарението в село Еница е част от по-голямо дарение, което Суверенният военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта прави на местните общности, с които Център „Амалипе“ работи за повишаване на здравния статус. То включва и даряването на линейка за нуждите на Общинска болница – Павликени.

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ е една от най – големите ромски организации в България, която работи повече от тринадесет години в сферата на образователната, социалната и здравна интеграция на ромската общност. От 2011 г. организацията реализира дейности за общностен мониторинг на здравните услуги, както и за повишаване на здравната култура и здравния статус на ромите в 9 общини. Павликени е една от тези общини, като реализираните дейности доведоха до създаването на устойчиво партньорство между общинските институции, общинската болница и общностните граждански структури, създадени от Център „Амалипе“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...