Акценти
Начало / Здравеопазване / Здравеопазването и иновациите в медицината ще са във фокуса на конференция в Плевен

Здравеопазването и иновациите в медицината ще са във фокуса на конференция в Плевен

 „Здравеопазване и иновации“ е темата на конференцията, която Българската телеграфна агенция организира в Пресклуба си в Плевен на 25 февруари 2022, петък. Тя е част от инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която се осъществява с подкрепата на Европейския парламент.

Темата на дискусията в Плевен са европейските политики в областта на здравеопазването и навлизането на новите технологии в медицината, ситуацията и проблемите в българското здравеопазване. Очаква се в дебатите да се чуят различни гледни точки, както и решения на предизвикателствата, пред които е изправено здравеопазването в България и Европейския съюз (ЕС) в условията на пандемията КОВИД-19.

Конференцията в Плевен ще бъде открита от евродепутатите Петър Витанов и Андрей Новаков, кмета на Плевен Георг Спартански, областния управител Иван Янчев, както и генералния директор на БТА Кирил Вълчев.

За участие са поканени: акад. д-р Григор Горчев, д.м.н. – почетен ректор на Медицински университет – Плевен, управител на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен, проф. д-р Добромир Димитров, д.м. – ректор на Медицински университет – Плевен, доц. д-р Цветан Луканов, д.м. – изпълнителен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, проф. Тони Веков, д.м.н. – Председател на Съвета на директорите на Българския кардиологичен институт и болници “Сърце и Мозък” в Плевен и Бургас, Мартин Митев – административен директор на МБАЛ „Сърце и мозък“, д-р Пенка Стефанова – директор на РЗОК – Плевен, д-р Елиза Георгиева и д-р Йордан Георгиев, съсобственици на МБАЛ „Свети Панталеймон“, Росен Димитров, основател на NRETIA Health – консултантска компания в сферата на здравеопазването, Деян Денев, изпълнителен директор  на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM)  и други.

В дебата ще се включат и представители на неправителствени организации, учители и други.

Дискусията ще бъде в хибриден формат, като може да се проследи пряко във фейсбук страницата на БТА:
https://www.facebook.com/events/1083051205870438
и в YouTube: https://youtu.be/cWE5Pvys0Tk

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...