Акценти
Начало / Култура / „Звезден бал” организират тази вечер за абитуриенти в неравностойно положение

„Звезден бал” организират тази вечер за абитуриенти в неравностойно положение

IMG_8903абитуриенти

С шествие по централната улица на Плевен преминаха тази вечер 28 абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен, преди да отидат на  организирания за тях  „Звезден бал”  от Националното сдружение на сираците в България.  С помощта на дарители сдружението осигури средства за закупуване на тоалети на младежите, за да изживеят истински своя абитуриентски бал.

Със средства се включиха кметът на  Плевен проф. Димитър Стойков,  кметът на Червен бряг Павлин Фильовски, депутатите Владислав Николов и Найден Зеленогорски, председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов.

IMG_8905абитуриенти

Като най-голям дарител  в  тази  кампания Владислав Николов  беше обявен за почетен член на Националното сдружение на сираците в България. Граматота за почетното му членство връчи  председателят на сдружението Слави Михайлов по време на трудовата борса за младежите, организирана по-рано днес в Панорама „Плевенска епопея”. В нея участваха над 30 работодатели, които се срещнаха с младежите без родители. Събитието уважиха областният управител Ралица Добрева, началникът на инспектората по образованието Албена Тотева и общинския съветник от ГЕРБ Владислав Монов, който в качеството си на управител на МОЛ Панорама също закупи тоалети за абитуриентите.

IMG_8909абитуриенти

Наситеният с преживявания ден за абитуриентите завърши със „Звезден бал” в парк-хотел „Кайлъка”.  За доброто им настроение с изпълненията си ще се грижат  Драго Алексиев, Селим Миров от „Гласът на България“, Славена Родинова и Теодора Ганчева от „Х Фактор“.  Сред изпълнителите е и рап изпълнителят  Say P, който за втори път подкрепя инициативата на НССБ.  Подобни благородни каузи трябва да се подкрепят, за да стане България едно по-хубаво място за живеене за всички, сподели рапарът и пожела на младите абитуриенти да преследват мечтите си и да срещат повече подкрепа в реализирането им.

IMG_8912абитуриенти

IMG_8910абитуриенти

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...