Акценти
Начало / Общество / Звезден бал за 56 абитуриенти от област Плевен даряват от НССБ

Звезден бал за 56 абитуриенти от област Плевен даряват от НССБ

56 абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен – 28 момичета и 28 момчета,  ще имат възможност да преживеят своя Звезден бал, благодарение на подкрепата от Националното сдружение на сираците в България. Тази година си поставихме за цел да подпомогнем 30 абитуриенти от област Плевен и за мен е цяло чудо, че успяхме с помощта на дарители да подкрепим 56 деца, коментира на пресконференция днес председателят на НССБ – Слави Михайлов.

Близо 30 са фирмите дарители, осигурили тоалети и аксесоари за абитуриентите. Сред дарителите са и общините Кнежа, Никопол, Белене и Пордим. От Община Гулянци освен, че ще облекат един абитуриент, ще отпуснат и допълнителна помощ за него, тъй като наскоро е изгорял домът му, разказа Слави Михайлов. Специална благодарност той изказа на генералния спонсор на инициативата изворна вода „Бачково“.

Подпомогнатите деца са от училища от Плевен, Долни Дъбник, Белене, Кнежа, Никопол, Пордим и село Чомаковци. Техният Звезден бал ще е на 25 април, когато след шествие по централната пешеходна зона на Плевен те ще имат възможност като истински звезди да минат по червен килим пред Драматичния театър, преди да се отправят към парк-хотел „Кайлъка”, където ще бъде балът им, подарен от Сдружението на сираците. Да споделят този важен момент с тях ще бъдат депутатът Владислав Николов, под чийто патронаж се провежда инициативата, областният управител Ралица Добрева, кметовете на общини, подкрепили инициативата, председателят на ОбС- Плевен – Мартин Митев, представители на фирмите.

Слави Михайлов съобщи, че 38 от подкрепените абитуриенти ще продължат образованието си, като шестима вече са приети във висше училище. От сдружението подготвят писма до ректорите на висшите училища, в които отправят молба  младежите да бъдат освободени от семестриални такси и от такси за общежитие.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...