Акценти
Начало / Култура / За 14-и път в Горник ще спазят похвална традиция

За 14-и път в Горник ще спазят похвална традиция

Трескава подготовка кипи в плевенското село Горник,    община Червен бряг за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Традицията и тази година ще бъде спазена – организират се тържества и банкети за двата празника. Точно навръх Коледа – 25 декември жителите на селото ще се съберат на тържество пред кметството около живата елха, окичена със светещата украса. Празнична програма ще изнесат местни самодейни групи. Сценарият вече подготвя Стефка Маринова – председател на НЧ „Христо Ботев – 1927“ с.Горник през последните 15 години. Кметът Момчил Митов е осигурил и друга приятна изненада за съселяните си. Всички малчугани от детската градина /около 30 деца/ ще получат подаръци. С такива ще бъдат зарадвани и социално слабите жители от селото /около 100 души/. Те ще получат топли дрехи – палта, якета, панталони и други. Даровете ще бъдат осигурени с пари от кметство Горник.

Новогодишното тържество ще се проведе на 30 декември. В навечерието на посрещането на Новата година за доброто настроение на жителите ще се грижи оркестър „Уникат“ от ловешкото село Дерманци, община Луковит.

По този начин се веселим коледно и предновогодишно от както съм кмет на селото, вече 14 години. Децата са най-голямата радост. Именно затова за тях осигуряваме подаръци от кметството и на 1 март – Празникът на Баба Марта и на 1 юни – Международен ден на детето, уточни Момчил Митов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...