Акценти
Начало / Образование / За 125  първолачета в община Левски удари първият училищен звънец

За 125  първолачета в община Левски удари първият училищен звънец

1155 ученици в община Левски днес влязоха в класните стаи на петте училища в общината за първия ден на новата учебна година.

Училищният звънец за първи път удари за  125  първолачета в общината. Те бяха посрещнати  топло и с особено внимание от учителите, каките и батковците в училищата, където за тях започва пътят към знанието. Първолаците са само с 5 по-малко от предходната учебна година. Над 300 ученици ще пътуват към средищни училища в община Левски.

 В най-голямото училище в общината – СУ „Крум Попов” училищният звънец удари за  537 ученици, от които 38 първолачета.

Кметът на Община Левски Любка Александрова пожела на добър час на ученици и учители, на всички съпричастни към образованието и възпитанието на подрастващите в ОУ „Максим Горки” в гр.Левски, а председателят на Об С –Левски Дочко Дочев пожела успешна нова учебна година на всички в СУ”Крум Попов”.

 Директорът на училището Валентина Дженева  след празничното си слово връчи грамоти на родителите на ученици от училището , които се включиха в Националната инициатива „Да изчистим България за един ден” и заедно с децата си  почистиха двора на училището. Грамоти получиха днес и четиримата номинирани участници за Съвета на децата, сред които и Елеонора  Георгиева, класирана за националния етап.

 С благодарствено писмо кметът на община Левски Любка Александрова, от името на жителите на града и общината поздрави Диляна Димитрова за приноса й при отбелязване празника на града  и на целия екип на СУ „К.Попов „ за доказан професионализъм.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...