Начало / На фокус / За 113- ти път НУ „Патриарх Евтимий“ в Плевен празнува своя патронен празник (снимки)

За 113- ти път НУ „Патриарх Евтимий“ в Плевен празнува своя патронен празник (снимки)

С голям концерт в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие” НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен отбеляза своя патронен празник. За 113-ти път училището чества своя патрон, за да засвидетелстват учениците своята почит към видния български книжовник, духовник, патриарх на България.

Гости на празника бяха кметът Георг Спартански и зам.-областният управител Татяна Божинова. Те поздравиха учениците и учителите, като пожелаха на децата да бъдат здрави и ученолюбиви. С приветствие се обърна и директорът на училището Весела Йотова. В поетично слово тя припомни делото на Патриарх Евтимий и ролята му за съхраняване на българщината, и даде тържествен обет, че ще следват пътя му.

Последваха изпълнения на настоящи и бивши ученици на училището. Звучаха музикални и инструментални изпълнения, стихове, имаше спортни танци и демонстрации по шотокан карате.

В последвалия поздравителен концерт Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев изпълни произведения от  Щраус, Офенбах ,Гуно, Бизе и български композитори. Детска вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и Балетна школа с ръководител Маня Николова  при читалище „Съгласие“  също поднесоха своите поздравления към учениците, учителите и публиката в залата.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...