Акценти
Начало / Политика / За час над 500 подписа против поскъпването на парното в Плевен

За час над 500 подписа против поскъпването на парното в Плевен

По инициатива на АБВ днес в Плевен започна подписка  против увеличението на цената на парното в града. Само за час подписа си сложиха над 500 плевенчани. Сред подписалите се бяха и Румен Петков, член на Изпълнителното бюро на АБВ и доц. Христо Михайлов, зам.-председател на АБВ. Подписката подкрепи и председателят на ПП АБВ Константин Проданов, който  е в Плевен за  изнесеното двудневно заседание на Изпълнителното бюро на ПП АБВ в града ни.

Избрахме в Плевен да стартира първата от поредицата граждански инициативи по повод наболели проблеми, какъвто е решението на КВЕР за шоково увеличение на цените на газа и оттам на топлоенергията,  каза пред журналисти председателят на АБВ – Константин Проданов. Той допълни, че Плевен е най-силно засегнат от решението на КВЕР за увеличаване на цените на парното. Освен незабавно преразглеждане на цената на парното, от АБВ ще настояват и за оставката на Комисията, подчерта Проданов.

Той коментира, че съвсем не е случайно това, че увеличението на цената на газа се случи само два дни след изборите и по думите му това е в услуга на спечелилата политическа сила. По думите му има сериозно нарушение на конкретни процедури, които се предприемат при подобно увеличение на цените, затова то е обект на вниманието на Прокуратурата.

Като скандално и недопустимо квалифицира увеличението на цената на газа и парното лидерът на АБВ и подчерта, че очаква подписката даде допълнителен стимул и подкрепа срещу тези необосновани действия на Комисията.Румен Петков допълни, че това увеличение ще постави под въпрос оцеляването и на малко останалия бизнес в Плевен.

Подписката ще остане три дни.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...