Акценти
Начало / Общество / За „Часът на Земята” знакови сгради в Плевен тази вечер ще бъдат затъмнени

За „Часът на Земята” знакови сгради в Плевен тази вечер ще бъдат затъмнени

Тази вечер за един час – 20.30 и 21.30 часа ще бъде загасено ефектното осветление на знакови сгради в Плевен. Така за поредна година градът ни ще се включи в инициативата „Часът на Земята”, организирана от световната природозащитна организация WWF.

Ефектното осветление на сградата на Общината ще бъде изгасено в посочения час. Ще бъдат затъмнени още Панорама „Плевенска епопея 1877”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”, както и фасадата на сградата на ДКТ „Иван Радоев”.

Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час тази вечер.

„Часът на Земята” на WWF е най-голямото световно движение, посветено на природата. Инициативата води началото си от далечната 2007 година, когато град Сидни символично потъва в мрак за час. Оттогава насам „Часът на Земята” постепенно се разраства, ангажирайки милиони хора в над 7 000 града от 180 държави по света. Само миналата година движението събра повече от 3,5 милиарда импресии в социалните мрежи.

Тази година „Часът на Земята” е насочен към повишаване осведомеността за рисковете пред нашата планета, ако не предприемем спешни мерки за опазване на климата й.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...