Акценти
Начало / Икономика / За три месеца Инспекцията по труда в Плевен е издала наказателни постановления за 75 500 лева

За три месеца Инспекцията по труда в Плевен е издала наказателни постановления за 75 500 лева

За първите три месеца на годината Инспекцията по труда в Плевен е издала 24 наказателни постановления на общо стойност 75 500 лв., съобщи днес директорът на Инспекцията Борис Петков.  Трудовите инспектори са съставили 40 акта, като 11 от тях са за работа без трудови договори. Общо за тримесечието трудовите инспектори са извършили 272 проверки, като броят на констатираните нарушения е 1226. Това означава, че средно при всяка проверка са констатирани поне по 4 нарушения, коментира Борис Петков.

С настъпването на активния сезон в селското стопанство и строителството вниманието на инспекторите през следващите месеци ще е насочено към тези два сектора. В селското стопанство ще се следи за сключването на еднодневните трудови договори и регистрацията им в създадената от две години информационна система, която позволява това да става и в извънработно време. По думите на Борис Петков намалява броят на еднодневните договори, тъй като земеделските производители в региона масово се насочват към култури, подходящи за механизирана обработка.

В областта на строителството вниманието на инспекторите ще е насочено към спазване на условията за безопасен труд, тъй като това е сектора с повишен риск от трудов травматизъм.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...