Акценти
Начало / Спорт / За трети пореден път боксьорът Детелин Далаклиев е „Спортист на годината“ в Плевен /обновена/

За трети пореден път боксьорът Детелин Далаклиев е „Спортист на годината“ в Плевен /обновена/

Спортист на годината

С 383 точки състезателят по бокс на БК „Мизия 80“ Детелин Далаклиев беше избран за „Спортист на годината – 2013“ в Плевен. Спортистът печели високото отличие вече за четвърти път, като три от тях са поредни през последните три години. Церемонията по награждаването се проведе в Актовата зала на Община Плевен. Боксьорът от БК „Мизия 80” и Почетен гражданин на Плевен събра най-много точки от анкетата, в която взеха участие представители на общинската и областна администрация, на Регионалния инспекторат по образованието и на Спортно училище и УСШ, журналисти, треньори и спортни общественици. Общо 55 анкетни са раздадени, а 51 от тях са определили победителя.

Подгласници на световния шампион от „Милано 2009” и златен медалист от турнир „Странджата” и Държавното първенство за мъже през 2013 година, станаха акробатът Валери Серафимов, който събра 270 точки и лекоатлетът Тихомир Иванов, набрал 256 точки. През тази година Серафимов зае второ място на „баланс” и с темпомата си композиция при младежите на Световнвата купа по акробатика, трети е в многобоя, четвърти на „баланс” и пети на „темпо” на Европейското първенство.

Тихомир Иванов пък стана 12-и на скок височина на Евпорейското за юноши старша възраст, втори на Държавното първенство за мъже и първи при юноши старша възраст. Най-доброто му постижение през годината е 218 см от надпреварата при мъжете.

Десетката на спортистите на 2013 година се допълва от боксьора  Диян Петров, хандбалистката Александра Антонова, състезателят по скокове на батут Антоан Ван, лекоатлетите Рената Петкова и Михаил Костов, каратистката Гергана Витанова и състезателката по таекуон-до Дария Димитрова.

Всеки състезател получи плакет, а треньорите – грамота. Грамоти получиха и наставниците на избраните за перспективен млад състезател на 2013 година на Община Плевен. В групата до 14 години на първо място с 55 точки е каратистката Ивет Горанова.

Ивет Горанова

Втори с 50 точки е гребецът Виктор Ерминов, а трети с 36 точки е батутистът Александър Стефанов.

При състезателите до 18 години първото място с 53 точки зае шахматистът Анатоли Атанасов.

Анатоли Атанасов

Втора с 45 точки е лекоатлетката Полина Макаева, а трета с 36 точки е каратистката Габриела Горанова.

С приза „Отбор на годината“  е отличен баскетболен клуб „Спартак Плевен“,който играе в елитната мъжка Национална лига. . Отличието получи треньорът Цветан Антов.

Отбор на годината

За „Треньор на годината“  е избран Георги Гетов – лека атлетика – СКЛА „Спартак Плевен“, чиито състезател по висок скок тази година записа един от най-добрите резултати за сезона

Треньор на годината

 Снимки на всички наградени – във фейсбук страницата на infopleven.com

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...