Акценти
Начало / Последни новини / За първи път провеждат турнир по Шотокан карате-до „Купа Плевен“

За първи път провеждат турнир по Шотокан карате-до „Купа Плевен“

На 6 март в спортен комплекс „Спартак“ – зала Волейбол, 2 етаж, ще се проведе Турнир по Шотокан карате-до „ Купа Плевен”, който се организира от Шотокан карате клуб „Спартак 14“, със съдействието на Община Плевен, WSKF – България и Българската Шотокан Карате – до Федерация.

Турнир по Шотокан карате-до се провежда за първи път в Плевен и се очаква да вземат участие над 100 състезатели от клубовете по Шотокан в страната. Официални гости на турнира ще са президентът на БФШК (Българската Шотокан Карате – до Федерация.) сенсей Александър Славков (5 дан) и главният инструктор за България по Шотокан и член на УС на Федерацията сенсей Георги Георгиев – Джоси (6 дан).

Турнирът е част от подготовката на националните ни състезатели, които от 1 до 3 април ще представят държавата ни на Европейското първенство по Шотокан карате-до в Германия, гр. Нюрнберг. От плевенския шотокан карате клуб са определени да предстанвляват България: Мирела Йолова – 14-15 г. девойки, Марк Томов – 16-17 г. юноши, Тодор Тодоров – 16-17 г. юноши, Ивайло Боев – 12-13 г. юноши, и най-малките ни представители – Тихомир Тодоров, Елица Станчева, Никола Чонов и Гергана Атанасова.

Началото на турнира е в 10.30 часа с дисциплината Шотокан Ката, в 13 часа е официалното откриване, а от 13.30 часа е началния час на дисциплината Шобу Кумите.

Входът е свободен за всички любители на бойните изкуства.

турнир карате афиш 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...