Акценти
Начало / На фокус / За първи път изнесен кандидатстудентски изпит във Велико Търново провежда Медицински университет – Плевен 

За първи път изнесен кандидатстудентски изпит във Велико Търново провежда Медицински университет – Плевен 

За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Освен в градовете Монтана и Видин, кандидатит-студентите имат възможност тази година да се явят на тест по биология и във Враца и Велико Търново за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен „Бакалавър“ и „Професионален бакалавър“. Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

На 9 март предстои последният от поредицата изнесени изпити, който ще се проведе във Велико Търново в конферентната зала на хотел „Премиер“ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старопрестолния град представители на висшето училище ще вземат участие в кандидатстудентска борса.

По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности „Акушерка“, „Медицинска сестра“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Помощник-фармацевт“, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Опазване и контрол на общественото здраве“ и „Медицинска козметика“ и „Социални дейности“.

Медицински университет – Плевен провежда динамична целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото „Успяваме заедно“. На 26-27 март 2019 г. предстои участие на представители на МУ-Плевен в кандидатстудентска борса в Разград, организирана с подкрепата на Община Разград.

За поредна година Медицински университет – Плевен ще заложи и на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през месеците март и април 2019 г., резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия. За бакалавърските специалности приемът на документи е в периода 18 – 27 март, а тестът по биология е на 30 март 2019 г. За магистърските програми по Медицина и Фармация, подаването на заявления е в периода 18 март – 3 април, а предварителните изпити са по биология – на 6 април и по химия – на 13 април 2019 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...