Акценти
Начало / Общество / За почиващите: КЗП с приемни по Черноморието през цялото лято

За почиващите: КЗП с приемни по Черноморието през цялото лято

Вече работят по-голямата част от приемните на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по Черноморието за настоящия летен сезон, информират оттам. Те са разположени на комуникативни места в големите курортни комплекси, както и в градовете Варна и Бургас. През юли и август ще има изнесени офиси в по-малките курортни селища, съобщи ръководителят на институцията Димитър Маргаритов.

„Приемните дават възможност на хората сравнително бързо да намерят пряк контакт с нас, за да подадат сигнал за конкретен проблем, също и да се информират как да постъпят, ако им се случи някаква неприятност, без непременно да се е стигнало до там. Скъсява се времето за реакция по оплакванията на туристите и това благоприятства решаването на казусите все повече в тяхна полза, без да се губи време. От друга страна, адекватното поведение на самите потребители при възникването на някакъв проблем, обикновено води до бързото му решаване, тъй като търговците се респектират, когато имат някой срещу себе си, който знае своите права”, коментира Маргаритов.

Той обясни, че приемните са част от превантивната дейност на КЗП и информационните кампании, които имат задачата да дадат знания на хората как да реагират, когато към тях се отправи някакво некоректно послание или ако бъдат заблудени или ощетени.

„На разположение на туристите са кратки информационни материали, които да ги ориентират как да постъпят при дублиране на резервация, загубен багаж или други често срещани случаи, в които могат да имат някаква неприятност, свързана с пътуването. Нашата цел е да променим ъгъла на това, което е типично за нашия манталитет – вместо да се сещаме за неприятностите чак когато ни се случат, да знаем повече за това как да ги предотвратим”, допълни Маргаритов.

През целия летен сезон инспекторите на КЗП ще следят за качеството на предоставяните услуги в хотелите и заведенията. Част от проверките се извършват съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, икономическа полиция и други контролни органи, които имат компетенции по отношение качеството на тези продукти.

Адреси и телефони за връзка с приемните и офисите на КЗП за сезона „Лято`2016”:

Варна – бул. „Владислав Варненчик” 112, тел.: 052/603778
Бургас – пл. „Гаров“ 18-18А, тел.: 056/841246
к.к. „Албена” – хотел „Добруджа”, офис 4 /Пергула/, тел.: 0579/62007
к.к. „Златни пясъци” – Административна сграда на „Златни пясъци” АД, тел.: 052/355623
к.к. „Слънчев бряг” – Административна сграда на „Слънчев бряг“ АД, тел.: 0554/22106
Приморско – ул. „Трети Март“ 56 /сградата на Община Приморско/, тел.: 0550/32466
Созопол – пл. „Черно море” 1, тел.: 0550/22208
Царево – ул. „Хан Аспарух” 36, тел.: 0886 29 96 81

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...