Акценти
Начало / Култура / За пети път фестивал „Гергьовски люлки” ще се проведе в град Левски

За пети път фестивал „Гергьовски люлки” ще се проведе в град Левски

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев 1901“ гр.Левски канят любителите  на българския фолклор на петото издание на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г.. Той ще се проведе на 1 май, вторник, от 9.00 ч. на откритата сцена пред Общината.

 Интересът към фестивала тази година е изключително голям, отчитат организаторите. Над 700 са изпълнители на възраст от 4 до 87 години са заявили участие. 125 са певческите и танцовите състави. Участници от общините  Плевен, Свищов, Габрово,Летница, Пордим, Тетевен, Павликени, Белене ще се надпяват и надиграват с изпълнения на автентичен и обработен фолклор.

Във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г. ще се включат  и талантите на община Левски от  читалища, училища и детски градини . Те няма да участват в конкурса, а ще представят гала концерт, информират от общината.

Авторитетно, петчленно, жури с председател проф.д-р Тодор Киров, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, ще има нелеката задача до отличи най-добрите.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...