Начало / Икономика / За забавяне на дейностите по санирането на жилищни кооперации в Плевен съобщиха потърпевши пред депутата Владислав Николов

За забавяне на дейностите по санирането на жилищни кооперации в Плевен съобщиха потърпевши пред депутата Владислав Николов

„Ще се състои ли санирането по Националната програма за енергийна ефективност в Плевен?”. С този въпрос жители на бл. 227 в ж.к. „Дружба” се обърнаха днес към народния представител Владислав Николов по време на редовния му приемен ден.

Проблемът, който те представиха пред депутата от ГЕРБ, касае необяснимо и необосновано забавяне на строителните дейности във връзка със санирането на блока.

С писмо от осми юни Сдружението на собствениците на блок 227 в ж.к. „Дружба” е уведомено, че е издадено разрешение за строеж, което по Закона за устройство на територията подлежи на обжалване в 14 дневен срок. „За да бъдем на разположение при старта на ремонтните дейности, някои от нас отмениха летните си отпуски. Представете си разочарованието ни, когато до ден днешен, далеч след изтичането на посочения срок за обжалване, няма нито фактическо начало на работата, нито обратна връзка или уведомление до собствениците за причината за забавянето”, споделиха живущи в блок 227 на ж.к. „Дружба”. Изнервени от ситуацията те попитаха защо само в Плевен Националната програма за енергийна ефективност удря на камък. Далеч по-малки населени места обновиха своите жилищни кооперации, а Плевен остава на опашката на чакащите. „Грижа на местната власт е да изпълнява поетите ангажименти по сключените договори във връзка с Националната програма и ние не виждаме друг отговорен за унизителното положение,  в което са поставени плевенчани, освен в лицето на ръководството на Община Плевен”, заявиха потърпевшите.

Прочетете също:

„Малтери Суфле“ прави първата копка на завод за малц в Плевен

Един от трите най-големи производители на малц в света  – „Млатери Суфле”, дъщерно дружество на ...