Акценти
Начало / Икономика / За две седмици 150 обявиха доходите си в НАП – Плевен

За две седмици 150 обявиха доходите си в НАП – Плевен

нап

За две седмици от старта на новата данъчна кампания доходите си са обявили 150 лица от региона, информират от офиса на НАП в Плевен. Петима от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят с 5% дължимия данък за довнасяне. Останалите 145 души са посетили  офиса в Плевен лично.

Всички данъци и осигурителни вноски (с изключение на тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване) се плащат по една единствена банкова сметка, напомнят от данъчната инспекция. При превод на пари към бюджета се попълват само два кода за вид плащане – 11 11 11 (за плащания за данъци и осигуровки) и 58 11 11 (за плащания за ДЗПО). Не е необходимо и попълването на изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната става според датата на възникването им.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на номер 0700 18 700. Също така в салона за обслужване на клиенти  на четвъртия етаж в Офиса на НАП в Плевен или на телефон   064/898 336.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...