Начало / Крими / За два дни в ОДМВР – Плевен са образувани пет полицейски производства за шофиране без книжка

За два дни в ОДМВР – Плевен са образувани пет полицейски производства за шофиране без книжка

На 28 октомври около 13:30 часа в град Левски по улица „Свети Свети Кирил и Методий“ е установен 47-годишен от село Аспарухово зад волана на „Опел Астра“ без книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 12 октомври 2016 година. Започнато е незабавно производство.

На 28 октомври в 13.30 часа в село Ракита е спрян лек автомобил „Ситроен Джъмпер“. При проверка на документите на водача – 63-годишен от село Крушовица, е установено, че управлява  без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 25 януари 2016 година. Образувано е бързо производство.
На 27 октомври 2016 година около 21:30 часа в град Плевен на улица „Г.М.Димитров“ при проверка на лек автомобил „Форд Мондео“, е установено, че водачът – 23 годишен от Плевен,  управлява без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 3 ноември 2016 година. По случая е образувано бързо производство.
На 28 октомври 2016 година в РУ-Пордим е образувано бързо производство срещу 52-годишен от село Новачене. На същата дата в 14 часа в село Пелишат е управлявал лек автомобил „ВАЗ 2101“ без регистрационен номер и с невиждащ се (силно ръждясал) номер на рамата, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за управление. Същият водач е засечен и при проверка на 29 октомври в 12 часа отново в село Пелишат в същия автомобил без свидетелство за управляние на МПС. Образувано е бързо производство.
На нарушителите са съставени актове за нарушения по Закона за движение по пътищата. Уведомени са районни прокурори. За престъпления по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК продължават работа разследващи полицаи, съобщават от МВР Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...