Акценти
Начало / Образование / За бита на плевенски семейства през последното столетие разказва експозиция, подготвена от ученици

За бита на плевенски семейства през последното столетие разказва експозиция, подготвена от ученици

Ученици от пети, шести и седми клас от ОУ „Валери Петров“ – Плевен, техните родители с помощта на специалисти от Регионалния исторически музей в Плевен са подготвили любопитна експозиция, представяща едно пътешествие назад в живота и бита на семействата от град Плевен  през последните 100 години.

„Моята история в музея” е разработена  по Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Музеите като образователна среда“. Всеки исторически експонат в експозицията и изработените изследователски проекти, разказват своя история и са част от пъзела на миналото.

При откриването на 15 януари, вторник, от 17.30 часа в Регионалния музей, ще бъдат представени и продуктите по проекта –   онлайн интерактивна карта „Машина на времето“, игра „Аз обичам България“, исторически пъзел.

Работата по проекта е дала възможност на учениците, освен да овладеят знания, да формират умения за работа с исторически източници и да възпитат у себе си уважение към миналото и традициите, към националното и световното културно-историческо наследство, споделиха преподаватели от ОУ „Валери Петров”.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...