Акценти
Начало / Здравеопазване / Защо пластичната, реконструктивна и естетична хирургия набира все по-голяма популярност в световен мащаб

Защо пластичната, реконструктивна и естетична хирургия набира все по-голяма популярност в световен мащаб

Д-р Чавдар Бъчваров, пластичен хирург в МБАЛ „Света Марина-Плевен“,  с 19 годишен опитд-р Чавдар Бъчваров 1 в областта на общата и пластична хирургия, специализирал пластична хирургия в Кралската болница OLV – Аалс, Белгия, споделя своето виждане за ролята на този тип хирургия в живота на съвременните хора.

– Д-р Бъчваров, защо все повече хора прибягват към помощта на пластичната хирургия?

– Според проучване на Американската академия за пластична и реконструктивна хирургия 78 процента от участниците в него са убедени, че привлекателният външен вид е гарант за успех  в развитието на кариерата и личните взаимоотношения. И докато жените открито декларират и преследват външен вид, с който да изглеждат по-млади и уверени в себе си, както се и чувстват повечето съвременни жени, то мъжете са убедени, че пластичната хирургия им помага да останат конкурентни на пазара.

Хората имат различни причини за пластична и естетична хирургия, но много от тях споделят убеждението, че тя ще осигури решение на въпросите, които ги карат да се чувстват тревожни, несигурни и непривлекателни. За мнозина, този тип процедури могат да подобрят самочувствието и самооценката им. В някои случаи хората чувстват комплекс за молоценност, заради начина  по който определена част от тялото им изглежда и, ако съвременната пластична хирургия предоставя такава възможност – да се избавят от определени комплекси, свързани с външността им,  ако това се прави от опитни специалисти със съвременни, безопасни и предимно минималноинвазивни оперативни техники,  отлична апаратура и инструментариум, отговарящи на световните стандарти и, най-вече, все по-достъпните цени – защо да продължават да живеят с понижено самочувствие.

– Какво предлага в това отношение болница  „Света Марина-Плевен” ?

– МБАЛ „Света Марина-Плевен“ е една от най-модерните високотехнологични болници в Югоизточна Европа, позволяваща да приложим голяма част от възможностите, с които разполага съвременната пластична хирургия – както класически техники, така и нови, миниинвазивни процедури с много кратък период на възстановяване – от няколко часа, например.  Много популярни са операциите  в областта на лицето – нос, устни, клепачи, уши, операции в областта на женския бюст, различни интервенции в областта на тялото и крайниците, като липосукции, лифтинги и много други.

Но в нашата болница имаме и много пациенти, желаещи реконструктивна хирургия – след предшестващи други операции, травми, за отстраняване на белези и т.н. Нещото, което най-много ме привлича в работата ми в тази болница като професионалист е, че отделението по Хирургия разполага с  мултидисциплинарен екип от специалисти по редица хирургически специалности, което е рядкост в България: обща хирургия, гръдна хирургия, онкологична и пластична хирургия. Нашият екип е способен да проведе цялостна диагностика и лечение на редица заболявания, като например, едно от най-разпространените онкологични заболявания – рака на млечната жлеза – може да  намерим решение за възстановяване на женската гърда, за да може жената да се чувства без каквито и да е притеснения и комплекси.  Доброто взаимодействие на този екип се подпомага от най-модерната съвременна високотехнологична апаратура, с която болница „Света Марина – Плевен” разполага, както и с луксозните условия за престой на пациентите, обгрижването им от страна на персанала – всичко това помага, както на пациентите, така и на нас лекарите.

За повече информация посетете: www.svmarina.com, секцията „Услуги“, „Пластична, реконструктивна и естетична хирургия“ Или на тел.: 0700 20 006; 064 81 81 и 064 806 555

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...