Начало / Крими / Затягат контрола по пътищата в Ловешко заради поредицата от смъртни случаи

Затягат контрола по пътищата в Ловешко заради поредицата от смъртни случаи

Спешни мерки за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм в Ловешка област бяха обсъдени на междуведомствена работна среща, инфрмират от пресцентъра на МВР. Повод за организирането на формата бе поредицата тежки пътни инциденти през изминалата седмица, при които загинаха три деца.
Институциите в Ловешка област обединиха усилия за подобряване на пътната безопасност и недопускане на тежки пътни инциденти в региона. По инициатива на областния управител д-р Мадлена Бояджиева, бе организирана междуведомствена работна среща, на която участваха депутати, заместник-областните управители, представители на съда, началници на районни полицейски управления и пътни полицаи на ОДМВР-Ловеч. При регистрираните 8 тежки катастрофи бяха ранени 8 души, а 4-ма, сред които три деца, починаха.
С оглед намаляване на пътния травматизъм са набелязани и конкретни стъпки в посока на: по-активно използване на автоматизираните технически средства за установяване на нарушения; увеличаване на полицейските операции по метода на “широкообхватен контрол”; активизиране на служителите по места за получаване на своевременна информация от граждани -свидетели на груби нарушения на правилата за движение по пътищата; прилагане на принудителни административни мерки в предвидените от закона случаи с цел недопускане на управление на МПС от неправоспособни и водачи, употребили алкохол.
Заместник-директорът на ОДМВР-Ловеч напомни, че всеки гражданин може да подава сигнал за нерегламентирани състезания на пътя както по интернет, така и на тел.112. За да се установи, че е имало гонки, хората трябва да знаят, че е необходимо да свидетелстват, уточни той. Комисар Колев посочи и електронния адрес [email protected] , на който може да се подават сигнали и да се изпраща снимков или видео материал за нарушения на Закона за движение по пътищата, както и да се правят предложения за подобряване на пътната безопасност.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...