Акценти
Начало / Крими / Затворник се жалва пред съда, че не му е подсигурена подстрижка

Затворник се жалва пред съда, че не му е подсигурена подстрижка

Няколко съдилища са се ангажирали с жалба на лишен от свобода в Затвор – Плевен. Той се жалва пред съда, че не са му подсигурени условия за подстригване и поддържане на косата в периода от 15.01.2014 г. до 15.12.2014 г.. Това става ясно от определение на Административен съд – Плевен. Х.Т.А. е завел дело срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, че по отношение на него е осъществена дискриминация.
Първоначално исковата молба е подадена в Софийски районен съд, където съдебното производство е прекратено и делото е изпратено по подсъдност на Административен съд София – град. Софийски градски съд е оставил в сила определението на СРС. След влизане в сила на последното, в Административен съд София град е образувано дело, по което с определение от 25.05.2015г. делото е прекратено и е изпратено по подсъдност на Административен съд – Плевен. От своя страна Административен съд – Плевен е счел, че делото не му е подсъдно и следва да бъде повдигнат спор за подсъдност с Административен съд София – град.
В крайна сметка делото е изпратено на Върховен административен съд за определяне на компетентния да разгледа спора административен съд, като определението не подлежи на оспорване.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...