Акценти
Начало / Крими / Засякоха трима пияни зад волана

Засякоха трима пияни зад волана

На 19 юли 2019 година в РУМВР – Долна Митрополия е започнато бързо производство за шофиране под въздействието на алкохол, съобщи МВР-Плевен. На същата дата около 21.00 часа в град Тръстеник на улица „Никола Доровски“ е установено, че 56-годишен местен жител управлява „Ровър“ с концентрация на алкохол в кръвта си 1,67 промила. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. За престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК е уведомен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 20 юли 2019 година около 17:20 часа в град Червен бряг на кръстовището на улица „Дядо Вълко“ и улица „Цар Асен“ с техническо средство е проверен водача на мотопед „Vai“ – 61-годишен местен жител, казаха катаджиите. Уредът е отчел, че управлява с концентрация на алкохол – 2,23 промила. Моторното превозно средство е било без регистрационна табела. На нарушителя е издаден талон за медицински изследване, но той е отказал кръвна проба във ФСМП гр. Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

На 22 юли 2019 година около 00.05 часа в град Червен бряг на улица „Иван Вазов“ е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“, информираха униформените.  От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер  – 7510“, е установено, че водачът – 50-годишен от село Долни Луковит, управлява с концентрация на алкохол 2,25 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят отказва кръвна проба във ФСМП гр.Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Уведомен е районен прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...