Акценти
Начало / Крими / Засякоха псевдополицаи да изнудват жена за 45 000 евро в Петокладенци

Засякоха псевдополицаи да изнудват жена за 45 000 евро в Петокладенци

bigПолицаи от Белене са задържали петима в момент на изнудване на жена за голяма сума пари, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. На 26 ноември около 18 часа в полицията в Белене е получен сигнал за група хора, които изнудват жител на село Петокладенци. На място полицаите са засекли 29-годишна от град Златарица, 34-годишен, 55-годишен и 52-годишен от Сливен, 24-годишен от село Козичино, община Поморие. Те се придвижвали с лек автомобил „Опел Астра”. 55-годишният бил облечен със специална зимна полицейска униформа и се представял за офицер от МВР.

От проведения разговор с тях се е изяснило, че петимата са дошли в село Петокладенци, за да вземат 45 000 евро от 35-годишна местна жителка. По техните думи парите били изпратени от Брюксел от 29-годишна другоселка, сестра на изнудваната, за периода 2010 – 2013 година. Сливеналията е предал с протокол на полицаите униформеното облекло – ръкавни знаци, пагони, фуражка с кокарда, законно притежаван пистолет „Макаров“ с един брой пълнител и пет бойни боеприпаси 9 х 18 мм. Групата е задържана за изясняване на случая. Работата продължава. Изяснява се реална ли е поисканата сума. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Левски. Образувано е досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...