Акценти
Начало / Образование / Деца от ЦДГ „Слънце” – Левски събират средства за дърво чрез Коледен базар

Деца от ЦДГ „Слънце” – Левски събират средства за дърво чрез Коледен базар

DSCN5298

Деца от ЦДГ „Слънце” – Левски ще организират Коледен базар, за да наберат средства за закупуване на дърво, информираха от детската градина. Парите ще постъпят в „Спестовна касичка”, а растението ще бъде засадено в двора на детското заведение. Идеята е част от инициатива на групата „Участвам и променям”.

Представянето й е във връзка с работата по програма „Джуниър Ачийвмънт”. Дейностите са споделени по време на открит урок на тема „Нашето семейство”. В рамките на една педагогическа ситуация децата са изработили „Подаръци за семейството”. Практиката е изнесена от педагогическия екип на подготвителната група – главен учител Светлана Любенова и старши учител Соня Чичева.

Основната цел, която реализират педагозите, е успешно решаване на задачи от Програмата чрез конструктивно-техническа дейност в допълнителните дейности. Децата използват на практика предмети и вещи от бита и обогатяват конструктивните си умения. С изработването на индивидуални подаръци за семейството са създадени предпоставки за лично икономическо мислене и позитивно отношение към семейството. Присъстващите учители участват с индивидуално пожелание към семейството на всяко дете. В педагогическата ситуация е използвана мултимедийна презентация.

Гости на открития урок са 12 учители от Община Левски, главният експерт ”Образование, култура и спорт” при Община Левски Петя Чолакова и старши експерт по предучилищно образование в РИО – Плевен Маруся Додова, която е провела работна среща с учителите, на която изтъква предимствата на програма „Джуниър Ачийвмънт” и нейното приложение в предучилищния етап.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...