Акценти
Начало / Крими / Засякоха пореден нелегален превозвач

Засякоха пореден нелегален превозвач

Служители на ОД на МВР Плевен и на ДАИ Плевен засякоха пореден водач, извършващ нерегламентиран превоз на пътници и товари. Това е станало при тематична проверка, направена на 6 април.

Към 9.00 часа на пътя Плевен – Пелишат до Горноплевенските гробища е спрян лек автомобил „Опел Астра“, собственост и управляван от 31-годишен мъж. Установено е, че той превозва двама пътника по маршрута Плевен – с. Пелишат без лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по Закона за автомобилните превози. На шофьора е съставен акт от служителите на ОО „КД – ДАИ“ Плевен за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози. На основание чл. 106а, ал. 1, т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка от началник ОО „КД – ДАИ“ Плевен, с която предният номер на лекия автомобил е задържан и той е спрян от движение за срок от 6 месеца.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...