Акценти
Начало / Култура / Заснеха част от новия български филм „Възвишение“ край Плевен

Заснеха част от новия български филм „Възвишение“ край Плевен

Зимните снимки за новия български филм – „Възвишение“, са били направени край Плевен. Продукцията е била базирана в града на Панорамата, а самите снимки са направени в близост до село Горталово.

Организацията и логистиката на снимачния процес са били изключително сложни поради ниските температури и обилния снеговалеж, а на моменти работещите на терен и актьoрите са си проправяли път с верижни машини и специализирана техника, пише Новини.бг. Допълнително съдействие са оказали и от община Плевен, за което екипът благодари.

Снимките на „Възвишение“ се осъществят хронологично, на четири отделни етапа: през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016-та година, като ще отнемат общо около 50 снимачни дни. Екипът, стоящ зад този мащабен проект, обяви, че активната дейност е започнала по-рано от предвиденото и първият етап от заснемането на филма е вече изцяло готов. Именно част от него е заснета край Плевен. Промяната в предварителния график е направена с цел да се използват обилните снеговалежи и минусовите температури, обхванали цялата страна в средата на месец януари. От екипа разкриха, че точно такива тежки зимни условия са им били необходими, за да създадат максимално реалистично първите сцени от екранизацията по едноименния роман на Милен Русков.

Официалният тийзър на филма „ Възвишение“ може да видите тук.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...