Акценти
Начало / Крими / Засилен полицейски контрол по пътищата във връзка с Великденските празници

Засилен полицейски контрол по пътищата във връзка с Великденските празници

По време на Великденските празници – 13-16 април, когато се очаква значително увеличение на движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, от Пътна полиция ще осигурят присъствие на дежурни екипи в най-натоварените участъци и на местата с повишена опасност от настъпване на тежки пътнотраспортни произшествия. Целта е да се осигурят превантивни мерки  за ограничаване на предпоставките за пътни злополуки, информират от МВР.

През почивните дни ще се проведе полицейска операция “Алкохол и неправоспособност”. Тя е заради зачестилите напоследък произшествия, предизвикани от неправоспособни и употребили алкохол водачи. Полицейската операция  ще обхване предимно третокласни и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки.

Шофирането в нетрезво състояние след употреба на големи количества алкохол в празничните нощи от водачи и пешеходци е основна причина за поредица злополуки с жертви и ранени в този период през последните години. Потърпевши са най-вече пътниците в автомобили и на мотоциклети, съгласили се лекомислено да бъдат возени от пияни  и неправоспособни шофьори.
За предотвратяване на пътнотранспортни произшествия по време на Великденските празници от Пътна полиция препоръчват да се кара през светлата част на деня и зад волана да сяда най-опитния водач. В движение в колона да се проявява търпение и да не се предприемат рискови изпреварвания.Не превишавайте скоростта, особено в населено място, предупреждават от Пътна полиция. При движение по хлъзгави настилки, каквито се очаква да бъдат в много райони на страната по време на празниците, увеличете двойно дистанцията с предния автомобил.

В никакъв случай не сядайте да шофирата, ако сте пили алкохол и не позволявайте на други да го правят. Осигурете безопасност на тийнейджърите, като скриете на сигурно място ключовете от автомобила, за да не предприемат неразумни действия, ако ви няма.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...