Акценти
Начало / Общество / Засилен контрол и проверки по време на Великденските празници

Засилен контрол и проверки по време на Великденските празници

По повод идващите празници ръководството на ОДМВР – Плевен призовава да се спазва заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и да не се напускат областните градове от Разпети петък (17 април) до понеделник (20 април).  Полицията поставя контролно-пропускателни пунктове по входовете и изходите на област Плевен. През тях ще се пропускат само лица с неотложна причина за пътуване, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Декларациите на гражданите са подложени на сериозен контрол.
Пазарите ще работят и в четвъртък, след това ще останат затворени за три дни и в понеделник отново ще може да обслужват клиенти. Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини от 8:30 до 10:30 часа, за да могат през това време там да пазаруват възрастните граждани.
Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини и спортни съоръжения на открито и на закрито.
Маските са задължителни на обществени места. В краен случай може да използвате шал, глобата е от 300 леда до 1000 лева. Заповедта е категорична – всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. кърпа, шал и др.). Заповедта е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.
Ръководството на ОДМВР – Плевен пожелава светли празници и нека покажем, че сме отговорни.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...