Акценти
Начало / Крими / Засилено полицейско присъствие в Дисевица заради масов побой

Засилено полицейско присъствие в Дисевица заради масов побой

Жители от село Дисевица са участвали в масов бой, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на МВР в Плевен. Това е причина за засиленото полицейско присъствие в селото. Случаят е приключил без жертви, уточняват от полицията.

Към 00:20 часа е подаден сигнал за сбиване в една от махалите. Незабавно са изпратени полицейски патрули. Сбиването започнало между  трима местни рецидивисти – единият на 36 г., другите двама – на 31 г.  Скоро в побоя се включили и представители на родовете им. Повод за инцидента е стара вражда и употребата на алкохол, установили полицаите. Проверката изяснила, че инициаторите на конфликта имат богати криминални досиета. 36-годишният е с 24 заявителски материала за кражби, хулиганства, грабежи, проникване в чуждо жилище нощем – въоръжен. Другият има  17 заявителски материала за кражби, грабеж, закана, хулиганство, а третият е с 21 заявителски материала за кражби, грабеж, придобиване и съхранение на взривни вещества без разрешително. И тримата са осъждани. Извършени са претърсвания в махалата. В стопанска постройка е открита, овита в черен политиленов плик, самоделна пушка и 4 ловни  патрони – фабрични, 12-ти калибър. Незаконният арсенал е конфискуван и предстоят експертизи. Засилено полицейско присъствие в селото е, за да се предотврати евентуална саморазправа между двете страни, казаха още от полицията.  Днес проверките ще продължат за изясняване на случая. Уведомен е прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...