Акценти
Начало / Крими / Заради 200 лв. е станало жестокото убийство в Славовица

Заради 200 лв. е станало жестокото убийство в Славовица

Около 200 лв. са откраднали трима млади мъже от 87-годишния мъж от Славовица, който беше намерен убит на 14 март сутринта. Според събраните до момента данни, в къщата са влезли двама от мъжете, но вещи и част от парите са открити и у тримата, уточни окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.

Инцидентът е станал в нощта на 13 срещу 14 март. Мъжете влезли в къщата на възрастния си съсед, били го с бухалка по главата и цялото тяло, ритали го, рязали го с нож. И двете оръжия са намерени и иззети, в момента се прави ДНК анализ и експертизи. Убийците са местни мъже, съседи на жертвата, на 26, 27 и 32 години, не са от ромски произход и не са били осъждани.

87-годишният е намерен в една от стаите на къщата му от служител на социалния патронаж. Според данните от аутопсията, смъртта е настъпила от масивна гръдна травма.

Между по-младите и възрастния мъж е тлеел конфликт от доста време. Преди около 2 години 87-годишният подал жалба в Районна прокуратура, че един от младежите съборил ограда в двора му. Тогава е образувано досъдебно производство, но то е завършило след като страните са се споразумели и щетите са били напълно възстановени. Оттогава отношенията между задържаните и жертвата се изгладили, допълни Иво Радев, но явно напоследък нещата отново са се обострили.

При разпитите тримата, за които е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража”, са признали вината си. „Събрани са достатъчно доказателства по отношение на тяхната вина, убийството хвърли в шок целия район около Славовица”, каза още ръководителят на Окръжна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...