Начало / Общество / Заради ремонти е въведена временна организация на движението в районите на две улици в Плевен

Заради ремонти е въведена временна организация на движението в районите на две улици в Плевен

От тази седмица започна изпълнението на основния ремонт на два важни обекта, които Община Плевен възложи – на част от ул. „Лозенка” и на тротоара на ул. „Св. Климент Охридски” № 6 – 8. Заради дейностите е въведена временна организация на движението, съобщават от общинската администрация.

До 16.09.2020 г. ще продължи ремонтът на ул. „Лозенка” в участъка от ул. „В. Петлешков” до трасето на тролейбусите при ДКЦ III в жк „Сторгозия”. Строителните работи ще се извършат на два етапа: в първия движението на пътни превозни средства ще бъде спряно в отделни участъци от пътната лента на ул. „Лозенка” в посока на движение от кръстовището с ул. „В. Петлешков” до кръстовището с улицата, по която минава трасето на тролейбусите при ДКЦ III и пренасочено в срещуположната пътна лента еднопосочно и с изчакване. През втория етап движението ще бъде спряно в другата лента за движение. Изпълнител на дейностите е „Новако Строй” ЕООД.

По време на строително-монтажните работи по тротоара на ул. „Св. Климент Охридски” движението на пътни превозни средства в участъка от кръстовището с ул. „Ген. Ганецки” до кръстовището с ул. „Републиканска” ще е ограничено в част от пътната лента без спиране. Движението на пешеходци ще е ограничено и насочено на отсрещния тротоар. Изпълнител на дейностите, които са планирани до 01.10.2020 г., е „Инжстрой” ЕООД.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...