Начало / Последни новини / Заради критичното състояние на спортни обекти, канят спортния министър в Плевен

Заради критичното състояние на спортни обекти, канят спортния министър в Плевен

Кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, са поканили с писмо министъра на спорта Красен Кралев да посети Плевен, за да се запознае с актуалното състояние на спортните обекти в града. Това съобщи днес пред журналисти кметът Георг Спартански. По думите на Спартански инфраструктурата на Плевен се намира в катастрофално състояние, имаме спортни обекти, които са в критично състояние и се нуждаят от спешни мерки, за да бъдат реновирани.

Той сравни състоянието на стадион „Плевен” с това на Акропола. Спартански припомни, че още в първата година на мандата му е направен проект за реновиране на стадиона, който е на обща стойност 15 млн.лв. „Това е непосилен разход за една община като Плевен, затова е нужна подкрепата на държавата. Даваме си сметка, че предвид състоянието на футболния ни клуб, който играе в Трета дивизия, не е сега моментът да имаме прекомерни очаквания за развитие на спортната база”, коментира Спартански, но посочи, че не така стои въпросът с бъдещата спортна зала „Плевен арена”. Първият етап е изпълнен, за втория са нужни около 8 млн.лв. Според кмета този проект има голям шанс да получи финансиране, особено в момент,  когато се говори за изравняване на разликите между регионите за развитие.

Сред приоритетните спортни обекти Спартански посочи лекоатлетическата зала, която е държавна собственост. Тя се нуждае от средства за газифициране, за да се осигури нормален тренировъчен процес през зимата. Нужната сума е в размер на около 200 000 лв. Кметът припомни, че имаме внесен проект в Министерството на спорта за преобразуване на помощно игрище зад стадион „Плевен” в затревен стадион, с  лекоатлетическа писта и сектор за хвърляния. Стойността на този проект, който чака одобрение за финансиране, е близо 2 млн. лв.

Според Спартански това са най-големите проблеми, свързани с инфраструктурата в Плевен, но не подмина също състоянието на зала „Спартак” и зала „Балканстрой”.

Проблеми имаме достатъчно много, имаме желание да ги решаваме и със собствени средства, но без държавна подкрепа и помощ не можем да минем. Убеден съм, че при добро желание и подкрепа можем да постигнем част от целите си за добра спортна база, която да предоставим за ползване от гражданите на Плевен. Не съм песимист. Надявам се, че в рамките на мандата ми част от нещата ще се случат, защото го дължим на гражданите на Плевен, заяви Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...