Акценти
Начало / Икономика / Започна ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ”, ще се извърши на два етапа

Започна ремонтът на ул. „Цар Борис ІІІ”, ще се извърши на два етапа

Днес започна първият етап от ремонта на ул. „Цар Борис ІІІ”. Той обхваща участъка от светофарите на Дома на книгата до паркинга срещу входа на пазар „Нина” ЕООД и по ул. „Коста Хаджипакев”. Първоначално ВиК – Плевен ЕООД ще подмени уличния водопровод, след което строителите ще положат нови бордюри и тротоарна настилка. Движението в участъка ще е възможно в късните вечерни и в нощните часове при повишено внимание и със съобразена скорост. През този етап достъпът до незасегнатата част на улицата ще се осъществява откъм ул. „Д. Константинов” по ул. „Цанко Церковски” и улицата между пазара и Макси център. Очаква се първият етап от ремонта да приключи до 4 май 2018 г.

През втория етап ще се работи в участъка от входа на пазар „Нина” ЕООД  до пешеходната зона на пл. „Свобода”. Последователността на дейностите е същата. През този етап първият участък ще е достъпен за автомобили. Очаква се вторият етап да приключи до 10 юни 2018 г.

   Продължителността на строителството е в пряка зависимост от атмосферните условия. След приключване на строителните дейности по тротоарите, ще бъде изпълнено цялостно асфалтиране на двете улици.

Рехабилитацията на ул. „Борис ІІІ“ се извършва в рамките на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...