Начало / Икономика / Започна ремонтът на залата по лека атлетика на Спортното училище

Започна ремонтът на залата по лека атлетика на Спортното училище

С избора на фирмата изпълнител на монтажа на новата дограма на залата по лека атлетика към Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен  официално започна ремонтът на спортното съоръжение. Вчера в присъствието на УС Лайънс клуб Плевен, по чиято идея беше организирана дарителска кампания за ремонта на залата, директора на Спортното училище, представители на спортните клубове и на родители на деца, трениращи в залата бяха разгледани офертите на четири фирми.

„Фирмата, която отговори на изискванията ни – най-ниска цена и кратък срок за изпълнение, е „Милкана” и тя беше избрана за изпълнител на поръчката за подмяна на дограмата на спортната зала”, съобщи президентът на Лайънс клуб – Плевен Ивайло Стоянов. Нейната оферта е за 48 500 лв., другите три фирми, предложили оферти са: Илина – 50 000 лв, Вени Пласт – 51 677 лв., Стилпласт – 66 050 лв.

Днес ще бъде подписан договорът с фирма „Милкана”, като срокът за изпълнение на поръчката  е до края на годината.

От Ивайло Стоянов научихме, че вече е започнал и ремонтът на съблекалните и тоалетните в залата.

За цялостното реконструиране на спортното съоръжение са необходими близо 250 000 лв. За да съберат сумата, от Лайънс клуб – Плевен организираха дарителска кампания със серия от прояви – благотворителна изложба и благотворителен бал, разкрита беше и дарителска сметка. В резултат бяха събрани 78 325 лв. От Министерството на спорта поеха ангажимент да осигурят средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата. От Министерството финансират и реконструкцията на съблекалните, която не беше включена в първоначалния план.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...