Акценти
Начало / Последни новини / Започна първият турнир по стрийт фитнес в Плевен (снимки)

Започна първият турнир по стрийт фитнес в Плевен (снимки)

Днес в Плевен бе даден старт на първия стрий фитнес турнир на спортната площадка в Девети квартал.  В състезанието се включиха над  80 младежи и девойки от София, Монтана, Ловеч, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Девин и други. Сред участниците има много младежи с неравностойно положение и това е една от идеите на турнира – да даде шанс на такива таланти да покажат своите спортни способности.

„Радвам се, че имам честа да присъствам на това събитие, което без подкрепата на много хора нямаше да бъде възможно. Длъжен съм да споделя, че идеята за провеждането на този турнир е да се популяризира стрийт фитнеса и да се създаде нова спортна площадка в Плевен“, каза при откриването Слави Михайлов председател на Национално сдружение на сираците в България.

На откриването присъстваха всички спонсори, които са осигурили финансирането, наградите, безплатната вода и лакомствата, които бяха раздадени на всички присъстващи.

Йордан Грижов – общински съветник и заместник председател на постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм“ благодари на всички участници и подчерта, че  без тяхно съдействие турнирът нямаше да бъде факт. Предаде извинения  от името на народният представител Владислав Николов, който не успя да присъства на откриването. „На състезанието има деца с неравностойно положение, които ще са наравно в битката с всички други деца. Благодаря ви, че сте тук и ви пожелавам едно ползотворно и успешно състезание. Нека най-добрият победи“, допълни още той.

С невероятно изпълнение състезанието откри Мария Димитрова на 16 години от Велико Търново.

Най – малката участничка в състезанието е на 11-годишната Жасмина от София, която от една година тренира, мотивирана от брат си, който също тренира този спорт. Жасмина вече е носителка на куп награди. Любовта им към спорта е наследена от бащата на двамата таланти, който е участвал в Националния отбор по акробатика  в четворка мъже и е с медали от световни участия.

IMG_3800стрийт турнир

В турнира се включиха  Калин и Миро от Плевен, които живеят  и практикуват стрийт фитнес в Испания.

Следваща Предишна
стрийт фитнес
стрийт фитнес
стрийт фитнес
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...