Акценти
Начало / Образование / Започна прием на номинации в конкурса „Носители на просвета“

Започна прием на номинации в конкурса „Носители на просвета“

Национално представителство на студентските съвети стартира процедура за прием на номинации в конкурса „Носители на просвета“ за 2016 година, информират от Медицински университет – Плевен. Националният конкурс „Носители на просвета“ е учреден през 2013 година и има идеологията да отличи на най-добри практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност (от студентските среди, но и не само), който получи одобрението на академичната общност като иновативен проект за промоция на положителните и вдъхновяващи идеи и хора около нас, които твърде често остават извън фокуса на общественото внимание.

Събитието се организира под патронажа на г-жа Меглена Кунева – министър на образованието и науката. Участие в него могат да вземат всички студенти, които се обучават в бакалавърска или магистърска програма в университети в страната или чужбина. В отделни случаи могат да бъдат допуснати и материали на ученици (в 11-ти/12-ти клас) или наскоро завършили студенти. В събитието могат да бъдат номинирани и преподаватели, които имат имат принос в съответните категории.

Категориите на конкурса са общо пет – за снимка, за кратко есе (до три страници), номинация на личност от българската културна, образователна или научна общност; кратък текст за добра практика или идея за такава практика в сферата на културата, образованието или науката, кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Facebook.

Организаторите уточняват, че тезите и номинациите могат да бъдат записани като видеоклип с продължителност до три минути. Всички материали трябва да се изпратят на адрес [email protected] до 20 май 2016 г.

Победителите във всички категории ще бъдат определени от жури, сформирано от представители на студентските съвети, академичната общност и организации-партньори на НПСС.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...